Γράφτηκε από τον/την kathimerini.com.cy. Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

b ukrainia

Του Νίκου Στέλγια


Η Ουκρανία, η οποία απέκτησε αυτοκέφαλη εκκλησία με την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας για τη στάση που τήρησε στο όλο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο τουρκικός τύπος, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αναφερόμενος στην ίδρυση αυτοκέφαλης εκκλησίας τονίζει ότι το όλο ζήτημα δεν έχει αποκλειστικά θρησκευτικό χαρακτήρα. Με την αυτοκέφαλη εκκλησία, η Ουκρανία παύει να είναι μια «αποικία» της Ρωσίας.

Στη συνέχεια της δήλωσης του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε τα εξής: «Με την ιδιότητα του Προέδρου της Ουκρανίας είμαι ευγνώμον για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δεν επενέβη σε αυτήν την διαδικασία. Ο ίδιος είναι φίλος της Ουκρανίας καθώς και προσωπικός μου φίλος».

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας μεταδίδει τις δηλώσεις του κ. Ποροσένκο, συνοδευόμενες από τις εξελίξεις που αφορούν την δημιουργία της αυτοκέφαλης εκκλησίας και πραγματοποιεί εκτεταμένη αναφορά στον ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο όλο ζήτημα.

Εμφανίσεις: 269492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: