Γράφτηκε από τον/την Romfea. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

SOBOR

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εχει μπλοκάρει προσωρινά η διεξαγωγή της "Ενωτικής Συνόδου" που πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κιέβο.

Ανιπεβεβαίωτες πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η "Ενωτική Σύνοδος" δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, διότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θέλει να προχωρήσει χωρίς την συμμετοχή 10 Επισκόπων της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου φέρεται να ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ποροσένκο να εκπληρωθεί η υπόσχεση της συμμετοχής 10 Επισκόπων της Κανονικής Εκκλησίας.

Στις εργασίες της "Ενωτικής Συνόδου" έφτασαν μόνο δύο Επίσκοποι της Κανονικής Εκκλησίας, οι Μητροπολίτες Βίνιτσα Συμεών και Περεγιεσλάβ Αλέξανδρος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής του λεγόμενου "Πατριαρχείου του Κιέβου" Φιλάρετος Ντενισένκο, έφτασε στην "Ενωτική Σύνοδο" χωρίς του κουκούλιο του Πατριάρχη.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:

Εμφανίσεις: 218708
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: