Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

agia sofia1

Γραφείο ρεπορτάζ | Romfea.gr


Όλα έτοιμα είναι για την αυριανή σύγκληση της "Ενωτικής Συνόδου" στην Αγία Σοφία του Κιέβου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν μέρος 192 εκπρόσωποι.

Πληροφορίες από την Ουκρανία αναφέρουν πως από το λεγόμενο "Πατριαρχείο Κιέβου" θα συμμετάσχουν 126 εκπρόσωποι, μεταξύ των οποίων 42 Ιεράρχες, οι οποίοι θα φέρουν από έναν κληρικό και έναν λαϊκό.

Από την πλευρά της, η λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας θα συμμετάσχει με 12 Επισκόπους και ο καθένας θα φέρει μαζί του έναν ιερέα και έναν λαϊκό, συνολικά 36 συν 30 από άλλες παρατάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στην "Ενωτική Σύνοδο" θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, καθώς και ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Αντρέι Παρούμπι.

Πάντως τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού θα είναι δρακόντεια, ενώ θα πραγματοποιούνται συνεχώς περιπολίες από την αστυνομία και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.

ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:

Εμφανίσεις: 294631
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: