Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Pontificio Instituto 2

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία των φοιτητών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Pontificio Instituto Orientale της Ρώμης.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη εμπνεύσει και πρωτοβουλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού, αλλά και σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές της γείτονος Χώρας να διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα, μεταλαμπαδεύοντας συγχρόνως την ελπίδα, την αγάπη και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος λειτουργούν 4 επίπεδα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ οι φοιτητές ανέρχονται περίπου στους 150.

Στο τέλος της εορτής, ο καθηγητής κ. Χρήστος Παλασκώνης αφού ευχήθηκε τα δέοντα στους φοιτητές ενόψει των εορτών, μετέφερε τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου για υγεία, μακροημέρευση, ενδυνάμωση και προόδο.

Εν κατακλείδι ας σημειωθεί ότι οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα των εορτών, όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα - υπό των ήχο των καλάντων, ενώ ο καθένας έλαβε από μια συσκευασία με σοκολατάκια - ευγενική προσφορά της εταιρίας “Oscar”.

Pontificio Instituto 1

Pontificio Instituto 1

Εμφανίσεις: 236909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: