Γράφτηκε από τον/την paratiritis-news. Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

maronias

Γράφει η Νατάσσα Βαφειάδου


«Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου» - «Έχοντας την τιμή να είμαι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βλέπω και δια ζώσης με πόση μεθοδικότητα εργάζεται o Αρχιεπίσκοπος, ωστόσο το ζήτημα αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του»

Την άποψή του για τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το κοινό ανακοινωθέν που ακολούθησε εκφράζει σήμερα στον «ΠτΘ» ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για συμφωνία, εκφράζοντας την άποψη πως πρόκειται για ένα εγχείρημα «που έχει πολύ μέλλον ακόμα».

«Δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου που κατά την προσωπική μου άποψη δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει και πού θα καταλήξει» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

«Τον Αρχιεπίσκοπο τον σεβόμαστε και τον εμπιστευόμαστε. Μάλιστα φέτος, έχοντας την τιμή να είμαι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βλέπω και δια ζώσης με πόση μεθοδικότητα εργάζεται, ωστόσο το ζήτημα αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συγκληθεί την επόμενη Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, όπου και θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο όπως εξήγησε «κατά την προσωπική μου άποψη, έχουμε πολύ δρόμο για το εγχείρημα αυτό».

Εμφανίσεις: 207001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: