Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018

amintaio 8

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης


Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πόλη του Αμυνταίου, εκδηλώσεις, επί τη εορτή της 106ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημη πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Νικηφόρο Μανάδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμυνταίου Αρχ. Σεβαστιανό Τοπάλη αλλά και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόν ήταν ο Υποδιοικητής του Γ Σώματος Στρατού Προκόπης Καρατζέτζος.

Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος και οι πολιτειακοί άρχοντες του τόπου μετέβησαν στο ηρώο της τοπικής κοινότητας Ροδώνα όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον υποψήφιο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Μογλενίδη, ο οποίος με απόλυτη γλαφυρότητα αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Μογλενίδης ανέφερε χαρακτηριστικά "Το Ιστορικό και Ηρωικό Αμύνταιο χαίρει και αγάλλεται τα 106 Χρόνια Ελευθερίας μετά από τα 527 έτη, σκλαβιάς. Εορτάζει δε και τρεις Επετείους. Η πρώτη επέτειος αφορά τη συμπλήρωση 10 Ετών από τον πρώτο Επίσημο Εορτασμό των Ελευθερίων του Αμυνταίου (2008-2018). Φέτος, επίσης, συμπληρώνονται 100 Χρόνια από τότε που το Σόροβιτς (Αμύνταιο) αποτέλεσε ομώνυμη Κοινότητα (1918-2018) και 90 Χρόνια από τη μετονομασία του Σόροβιτς σε Αμύνταιο (1928-2018)".

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους άρχοντες του τόπου και του συλλόγους της πόλης, ενώ στη συνέχεια στρατός και μαθητιώσα νεολαία παρήλαυσαν σε άψογους συνδυασμούς στο κέντρο του Αμυνταίου υπό τα ακούσματα εμβατηρίων της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 216067
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: