Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018

paroubi

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


"Η ενιαία Εκκλησία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβρίο" - δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (Βερχόβνα Ράντα) κ. Αντρίι Παρουμπίι .

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου το συμβούλιο των Επισκόπων πρέπει να συγκληθεί μέσα στο μήνα, τονίζοντας ότι "είμαστε σίγουροι ότι προχωράμε ολοταχώς προς τον μακροπρόθεσμο στόχο μας, να δημιουργήσουμε μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία."

"Ελπίζω μέχρι τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί το Πανουκρανικό Συμβούλιο των Επισκόπων και είμαι βέβαιος ότι καμία σκοτεινή δύναμη δεν θα μπορέσει να σταματήσει αυτή την διαδικασία" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αντρίι Παρουμπίι .

Επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος της Βερχόβνα Ράντα, ανέφερε πως οι Ιεράρχες του "Πατριαρχείου Κιέβου" και της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προετοιμάζονται πυρετωδώς για το Συμβούλιο, παρότι το Πατριαρχείο Μόσχας αρνείται τη δυνατότητα συμμετοχής του.

Τέλος ο Αντρίι Παρουμπίι μίλησε για την συμφωνία που υπέγραψαν το Σάββατο στο Φανάρι ο Πρόεδρος Ποροσένκο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ότι "αυτό αποδεικνύει την ταχύτητα των εξελίξεων".

Εμφανίσεις: 203746
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: