Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

neapolites agioi

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με την αρμόζουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως θα εορτάσει και φέτος την Σύναξη των εν τη Ιερά Μητρόπολη εορταζομένων Αγίων, του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, του Αγίου Θεοχάρους του Νεαπολίτου, του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου και του Αγίου Αθανασίου του Κουλακιώτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Τον φετινό εορτασμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τ.έ - έχει καθιερωθεί ο εορτασμός το πρώτο Σαββατοκύριακο του μηνός Νοεμβρίου - θα λαμπρύνει η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νίξιτς κ. Ιωαννίκιος καθώς και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.

Το Πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

6 μ.μ. Υποδοχή ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσας και των ιερών Λειψάνων Νεαπολιτών Αγίων στην είσοδο του Ιερού Ναού. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

7 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Λιτάνευση της Εικόνας των Ιερών Λειψάνων

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

7 μ.μ. Συναυλία "Ειρήνης Ωδές" με τις Χορωδίες "Branko" Βελιγραδίου και "Αγία Κασσιανή ή Υμνογράφος" της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" Κ.Θ.Β.Ε.

Εμφανίσεις: 219765
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: