Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 05/09 20:02

ierarxia fanari2018

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Κατηγορηματικό «Όχι» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο αίτημα αναγνώρισης της Εκκλησίας των Σκοπίων με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τόνισε στην εισηγητική του ομιλία στην πρόσφατη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη, πως η λύση που θα δοθεί για την Εκκλησία των Σκοπίων δεν θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτής.

Στη σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου συμμετείχαν και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, που ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους ιεράρχες σημείωσε με νόημα: «Ιερώτατοι ‘Αγιοι Αδελφοί που υπηρετείτε στον χώρο της Μακεδονίας, αυτό το μήνυμα του Πατριάρχου να το μεταφέρετε στο ποίμνιό σας».

Οι μητροπολίτες των λεγομένων «Νέων Χωρών» άκουσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την δήλωση του Παναγιωτάτου, ο οποίος θέτει φραγμό στους σχεδιασμούς των Σκοπιανών, αλλά επιπροσθέτως δίνει και απάντηση στις επιδιώξεις άλλων Εκκλησιών, όπως του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας που έσπευσε να αναγνωρίσει την ψευτομακεδονική Εκκλησία της FYROM.

Εμφανίσεις: 302729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: