Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/08 18:28

metamorfosi tinos 21

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπου τιμάται το Αριστερό κλίτος και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Εορτής υπό των Ιερέων του Πανιέρου Ναού και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθους ευσεβών Χριστιανών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συρρέουν στην Ιερά Νήσο για να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε κατά το έθος η ευλόγηση του καρπού της αμπέλου και έλαβαν όλοι οι εκκλησιασθέντες από τα προσφερθέντα σταφύλια.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ευχόμενος εορτίως.

Ομοίως πανηγύρισε και η Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωρίον Μαμάδος στις εσχατιές του νησιού με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού αφ' εσπέρας και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμο με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιερέων του νησιού, του Γεν. Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων Εμμ. Σκαρή γηγενή του χωρίου, του Λιμενάρχη Τήνου, των μελών του ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά-Μαμάδου και πλήθους πιστών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ευχόμενος εορτίως και ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλο Κονταξή Εφημέριο της Ενορίας, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και ιδιαίτερα την κ. Δήμητρα Χατζή, την κ. Ελένη Χριστάκη και τον κ. Νικόλαο Δούκα και όλους όσους συνήργησαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη παραδοσιακή δοχή προς άπαντας από την εκκλησιαστική επιτροπή.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού, Γεώργιος Πολυκανδρίτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300917
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: