Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 22:09

tralleion 1

Σήμερα Κυριακή, 13 Μαίου 2018 τελέσθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στην Εψιμία της Ιεράς Νήσου Πάτμου, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και το μνημόσυνο του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου.

Τα πνευματικά του τέκνα,τιμώντας την μνήμη του με την επέτειο της συμπληρώσεως ένδεκα χρόνων απο την ημέρα της εκδημίας του, (Δευτέρα 14 Μαίου 2007) συγκεντρώθηκαν λατρευτικά στο ως ανω Ιερό Ησυχαστήριο, εντός του οποίου αναπαύεται ο μακαριστός Γέροντας κυρός Ισίδωρος, ενώ και σε άλλα Ιερά θυσιαστήρια ανα τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν ανάλογες δεήσεις υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.

Η αιγαιοπελαγίτικη γαλήνια ατμόσφαιρα με τα μύρα και τις ευωδιές της Πασχάλιας ανοιξιάτικης περιόδου δονήθηκε απο τον χαρμόσυνο παιάνα "Χριστός Ανέστη",τον οποίο έψαλαν οι πατέρες της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, μαζί με όλο το εκκλησίασμα και ολοκάρδια ευχήθηκαν στον Αναστάντα Κύριο υπέρ αναπαύσεως της ωραίας ψυχής του εμβριθούς και ελεήμονος,στον λόγο και στον τρόπο, εκλεκτού Ιεράρχου εκζητώντας απο το ουράνιο Θυσιαστήριο, όπου τελεί πλέον την αναίμακτη ιερουργία, την Πατρική του ευχή και την ευλογία της αγάπης του.

tralleion 2

Εμφανίσεις: 268696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: