Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/04 19:19

paros 15

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο νησί της Πάρου η μνήμη των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον περικαλλή Ιερό Ναό της λευϊτικής οικογένειας του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Φωκιανού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος πλαισιούμενος υπο πλειάδος κληρικών της νήσου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προιστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός αναφερθείς στο θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων των Αγίων, έως των εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού Σώματος του Νησιού. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφεραν την Ιερά Εικόνα.

Επικολούθησε δέησις κατά την εκκλησιαστική τάξη, όπου ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε προσευχητική δέηση υπέρ των κατοίκων της επαρχίας του, των ναυτιλωμένων και όλως ιδιαιτέρως των κρατουμένων στις φυλακές της Αδριανουπόλεως Ελλήνων Στρατιωτικών Δημητρίου & Αγγέλου.

Την πανήγυρι εκόσμησε με την ψαλμωδία του ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής.

Μετά το πέρας παρετέθησαν εδέσματα και γλυκίσματα υπό των τελούντων την πανήγυρι.

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

paros 1

Εμφανίσεις: 308188
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: