Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

skopia134Μεγάλο αφιέρωμα για τη Μακεδονία

Η ιστορία, τα προβλήματα, οι αντιδράσεις για το όνομα των Σκοπίων και η σταση της εκκλησίας

Επίσης γράφουν:

- Καισαριανής ∆ανιήλ
- Σύρου ∆ωρόθεος
- Γόρτυνος Ιερεµίας
- Μεσσηνίας Χρυσόστοµος
- π. Αντώνιος Χρήστου
- Νίκος Νικολόπουλος
- Αλέξανδρος Κωστάρας
- Μάριος Μπέζγος
- Μ. Γ. Βαρβούνης

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος
Διπλωσε τα φτερά του ο «άγγελος» των φυλακών

Πολύτεκνοι
Πάει και το τελευταίο δημογραφικό κίνητρο στην Ελλάδα

Κλείνουν τα σχολεία της ομογένειας

Προσκυνήματα
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου
Το μοναστήρι των αγώνων

 

ΜΑΖΙ

3 Μεγάλες Προσφορές
2 βιβλία για όλους τους αναγνώστες µας

Γιατί τα Σκόπια δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: "Ενας μεγάλος Άγιος της εκκλησίας μας"

Και

Απόστολος και Ευαγγέλιο σε νεοελληνική απόδοση

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Γιατί τα Σκόπια δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Μακεδονία»

Η Μακεδονία ήταν μία και ήταν Ελληνική και δεν χρειάζεται ούτε την δική μας συμβολή, ούτε άλλων για να αποδειχτεί το πασιφανές. Δυστυχώς 25 χρόνια από τότε που τα Σκόπια αυτοανακηρύχτηκαν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που σφετερίστηκαν τον ήλιο της Βεργίνας, τον Μέγα Αλέξανδρο και ο,τιδήποτε ελληνικό προκειμένου αποκτήσουν ταυτότητα, οι κυβερνήσεις εγκλωβίστηκαν σε έναν φαύλο κύκλο συζητήσεων, ανέχτηκαν πιέσεις και παρεμβάσεις κάνοντας συνεχώς βήματα πίσω. Αυτή η στάση εκλήφθηκε από την άλλη πλευρά ως αδυναμία και προχώρησε (με τη στήριξη ποιών;) σε προκλήσεις, που ξεπέρασαν ακόμη και την αισθητική πολλών σκεπτόμενων Σκοπιανών. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι θέσεις της εκκλησίας και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, όπως αυτές διατυπώθηκαν το 1992. Επίσης καταγράφονται αναλυτικά όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα οποία αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό για όλους μας.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Ενας μεγάλος Άγιος της εκκλησίας μας

Ο Μέγας Αθανάσιος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους, ένας σπουδαίος εκκλησιαστικός ηγέτες και ένας από τους κυριότερους αγωνιστές κατά της αίρεσης του αρειανισμού. Διετέλεσε αρχιεπίσκοπος Αλεξάνδρειας, τιμάται από την Εκκλησία ως Άγιος και είναι ένας από τους τέσσερις Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας που φέρει τον τίτλο Μέγας, μαζί με τον Μέγα Βασίλειο, τον Μέγα Αντώνιο και τον Μέγα Φώτιο. Η ζωή του Μεγάλου Αθανασίου υπήρξε μια σταθερή πορεία αφοσίωσης στην Αγία Γραφή και στην ευαγγελική παράδοση. Η αγάπη του για την Εκκλησία και η πίστη του, του έδωσαν δύναμη και θάρρος για να αντέξει και να αγωνισθεί για τη διάσωση του ορθοδόξου δόγματος. Αναμφίβολα το όνομά του είναι στενά συνδεδεμένο με τον εκκλησιαστικό βίο του τετάρτου αιώνα, είναι στενά συνδεδεμένο με τη διάσωση της πίστης. Δεν δείλιασε ποτέ, δεν κατάφερε να κάμψει κανείς το φρόνημά του. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους πρεσβυτέρους του και το ποίμνιό του. Οι δυσκολίες δεν τον λήγησαν ποτέ. Αντίθετα τον έκαναν πιο μαχητικό, τον έκαναν να εργάζεται με μεγαλύτερο πάθος, τον ισχυροποίησαν.

forul

fourl

Εμφανίσεις: 301759
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: