Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/10 15:50

probata keli 1Το κελί της Αγίας Τριάδος στην Προβάτα

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Μνημόσυνο για τον πρώτο Κυβερνήτη του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τελέστηκε χθες 10 Οκτωβρίου 2023 (27 Σεπτεμβρίου με το παλαιό) στο Ι.Κ. Αγίας Τριάδος Προβάτας, από τον Ιερομόναχο Γέροντα Γεώργιο Αλευρά.

Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Γεώργιος, εδώ και πολλά χρόνια προβάλει την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρότυπο ακέραιου πολιτικού.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας στάθηκε δίπλα στο Άγιον Όρος με κάθε τρόπο και οι αγιορείτες πατέρες της εποχής εκείνης τον αποκαλούσαν ως “άλλον Μωυσέα” δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη τους στις ευεργεσίες του Κυβερνήτη.

Το μαρτυρικό τέλος του Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και η αγιασμένη του ζωή ως πλήρες και ενεργό μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ήταν τα στοιχεία αυτά που ώθησαν πολλούς να μιλήσουν για την προσωπικότητα του Κυβερνήτη ως αγίου και εθνομάρτυρα.

Εμφανίσεις: 303865
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: