Γράφτηκε από τον/την Εκ της Ιεράς Κοινότητος. 25/03 12:42

evaggelismos agoros 2

Με την συμμετοχή της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών, του Πολιτικού Διοικητού κ. Αρίστου Κασμίρογλου, των εκπροσώπων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καθηγητών και μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής και προσκυνητών τελέστηκε στις Καρυές Αγίου Όρους η καθιερωμένη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου (ο Ευαγγελισμός θα εορταστεί 13 ημέρες αργότερα).

Στην δοξολογία έψαλε ο χορός των μαθητών της Αθωνιάδος, με επικεφαλής τον μουσικοδιδάσκαλό τους Ιωάννη Παρθενόπουλο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκ των φιλολόγων της Σχολής Δημήτριος Γαλανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Επανάστασης του 1821 ως γεγονός κατεξοχήν «ελληνικό» και όχι ξενόφερτο, καθώς και στην προσφορά του Αγίου Όρους σε αυτήν, που είχε σαν αποτέλεσμα την ερήμωσή του και τον μαρτυρικό θάνατο 200 περίπου μοναχών, καθώς και στην περίθαλψη από τους Αγιορείτες δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της Χαλκιδικής, που είχαν καταφύγει εκεί για να σωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων και τα σκλαβοπάζαρα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα του Ιεροκοινοτικού Μεγάρου, όπου ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης αναφέρθηκε στην σημασία της Επανάστασης για την μαθητιώσα νεολαία.

Η εορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τον χορό της Αθωνιάδος Σχολής.

evaggelismos agoros 1

evaggelismos agoros 1

evaggelismos agoros 1

evaggelismos agoros 1

evaggelismos agoros 1

Εμφανίσεις: 301553
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: