Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/10 19:59

bartholomaios xenofontos 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Αφίχθη πριν από λίγο στον αρσανά της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, με άπασα την αδελφότητα της Μονής.

Επίσης στην υποδοχή παρέστησαν Αρχιερείς, καθώς και Καθηγούμενοι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Στην συνέχεια με λαμπρή πομπή και τις καμπάνες της Ιερά Μονής να ηχούν χαρμόσυνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Καθολικό του Αγίου Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι στην Μονή έφτασαν εκατοντάδες πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου για να υποδεχθούν μαζί με την αδελφότητα τον Πατριάρχη του Γένους.

Αμέσως μετά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Συμεών Διονυσιάτη, του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Α. Μαρτίνου, του ΥΦΥΠΕΞ κ. Α. Διαματάρη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γ. Κουμουτσάκου, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα καθώς και εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής του Αγίου Όρους.

Στην προσφώνηση του ο Καθηγούμενος Αλέξιος καλοσωρίζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον ευχαρίστησε που θα προεξάρχει στην επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

"Αναπέμπωμων δέηση ευχαριστίας, διότι μας αξίωσε ο Άγιος Θεός να σας υποδεχθώμεν” - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Αλέξιος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της συμπληρώσεως 200 ετών από την ανέγερση του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, το οποίο αποτελεί λαμπρό γεγονός για το Περιβόλι της Παναγίας.

"Λαβόντες την πρόσκληση ημών δια την εορταζομένην επέτειο εθεωρήσαμε αυτήν ως εκ Θεού ευλογία, ίνα επισκεφθώμεν και πάλιν τον Άγιον αυτόν τόπον και να συναντηθώμεν με των ενασκωμένων τέκνων της ημών μετριότητος" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης τόνισε: "Όλοι οι αγιορείτες είστε τέκνα του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Όλοι οι αγιορείτες είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου σας, ο οποίος καθ' έκαστην αγωνιά και προσεύχεται για την προκοπήν και σωτηρία των ψυχών σας. Όλοι οι αγιορείτες ανεξαιρέτως είστε ευπρόσδεκτοι εν Φαναρίω, για να ιδείται εκ του σύνεγγυς τον βίον και την πολιτεία της μαρτυρικής μητρός εκκλησίας να κοινωνήσετε μετά των αλαλητων στεναγμών ημών, μετά των μόχθων και θυσιών υπέρ του Χριστού αλήθειας".

Φωτο: Πέτρος Αμπατζόγλου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: