Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/08 23:54

martinis00

Του Διογένη Καραγιαννακίδη


Νέος Διοικητής στο Άγιον Όρος ένας φιλάνθρωπος εφοπλιστής με τεράστιο κοινωνικό έργο. Προφανώς πρόκειται για εξέχουσα προσωπικότητα που αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση.

Ο διορισμός του όμως δείχνει ότι το κράτος εξακολουθεί σταθερά να παρεξηγεί τη σημασία της εκπροσώπησής του στο Όρος.

Ο ρόλος που αναθέτει το σύνταγμα και το αγιορειτικό δίκαιο στον Πολιτικό Διοικητή δεν έχει σχέση με την φιλανθρωπία και τις διευθετήσεις των δημοσίων σχέσεων μοναχών και πολιτικών.

Η εποπτεία της εφαρμογής των αγιορειτικών καθεστώτων από διοικητική άποψη και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (αυτός είναι ο ρόλος του διοικητή) προφανώς δεν αναμένεται να υπηρετηθούν επαρκώς από τον κατά τα άλλα σημαντικό αυτό άνθρωπο, τούτο δε σε μιά εποχή εξαιρετικά ευαίσθητη για το Άγιον Όρος που βρίσκεται στο επίκεντρο διεκκλησιαστικών (και εν πολλοίς γεωπολιτικών) εντάσεων.

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει παγιωθεί η αντιμετώπιση του Αγίου Όρους ως χοροεσπερίδας. Λυπάμαι, γιατί πολλοί είχαμε ελπίσει ότι ο Μητσοτάκης θα έκανε την ανατροπή.

Εμφανίσεις: 305127
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: