Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 13:01

C54I6086 2019 03 17 10 53 50

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Γρηγόριο Βατοπαιδινό, και σε Διάκονο και τον Ιεροδιάκονο Παΐσιο Βατοπαιδινό.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους νεοχειροτονηθέντες μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Αύρα Πεντηκοστής έρχεται σήμερα να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και για αυτό θα παρακαλέσω μυστικώς όλοι να προσεύχεστε''.

''Το έργο της Ιερωσύνης είναι μέγα και Θείον. Τελείται μεν επί της γης, όπως λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος, αλλά ο αντίκτυπός του είναι εις τον Ουρανόν και εις την αιωνιότητα'' πρόσθεσε ο κ. Ιωσήφ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία των Ιερών Εικόνων γύρω από το Καθολικό του Ευαγγελισμού, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από διάφορα μέρη του κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 306357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: