Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/11 12:15

ag xris xalkidos bat 15

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία Διακόνου του αδελφού της Μονής π. Σιλουανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέροντας Εφραίμ απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο μεταξύ άλλων τόνισε ότι ''είναι μεγάλη ευλογία που είσαστε σήμερα μαζί μας, και με τα τίμια χέρια σας μας χαρίσατε νέο Διάκονο στη Μονή''.

''Στη Χαλκίδα είστε ένα παράδειγμα για όλους και είδαμε από κοντά πόσο σας σέβεται και σας αγαπά το ποίμνιό σας'' πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Κλείνοντας ο Γέροντας ανέφερε: ''Σεβασμιώτατε, να αισθάνεστε το Βατοπαίδι προέκταση της Ιεράς Μητροπόλεώς σας''.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για τα θερμά λόγια, ενώ εξέφρασε για ακόμη μία φορά την χαρά του που βρέθηκε στο Μοναστήρι, αλλά περισσότερο που τέλεσε την χειροτονία Διακόνου στην πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Επίσης ευχήθηκε στο Γέροντα Εφραίμ υγεία και δύναμη, ενώ στους Πατέρες να είναι πάντα χαρούμενοι και γεμάτοι από την Χάρη του ουρανού.

''Να γίνουμε κληρονόμοι των ουρανίων αγαθών και να ζητάμε τα ουράνια και όχι τα γήινα'' τόνισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μία Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ενώ στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο έναν επιστήθιο Σταυρό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303991
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: