Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/03 09:53

photo alathito

"πλάγιος του πέμπτου"

1. Καλή Σαρακοστή να έχουμε αγαπητοί μου αναγνώστες και να μας αξιώσει ο Κύριος να διαβούμε και το κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας ώστε να φτάσουμε αισίως και στην Ανάσταση Του χωρίς άλλους άσκοπους και ανούσιους πολέμους. Να μπαίνουν τα πράγματα σε μία σειρά… λίγο καθυστερημένα τα ραβασάκια αλλά ποτέ δεν είναι αργά, όπως έλεγε και ο κ. Νικολαΐδης!

2. Οι ασκοί του Δελβινακίου άνοιξαν και επισήμως από χθες μετά το ανακοινωθέν της ΔΙΣ… ο μέχρι πρότινος Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως είναι δεδομένο πως δε θα μπορέσει να μάθει ποιος θα τον διαδεχθεί στην έδρα του, λόγω των πολλών και αγιάτρευτων ιατρικών του προβλημάτων… πάντως το σίγουρο είναι πως δεν θα ήθελε να τον διαδεχθεί ένας λαϊκός!!!

3. Πολλοί οι μνηστήρες που έχουν αρχίσει να αχνοφαίνονται… από την εμπειρία μου θα τους εφιστήσω προσοχή στις κινήσεις τους γιατί ο Οκτώβριος είναι μακρυά και όταν θα μιλήσει ο καθ’ ύλην Αρμόδιος, τότε κάποιοι θα βγάλουν τα μαντήλια και θα κλάψουν πικρώς, ενώ ένας θα πάρει τις βαλιτσούλες του από την Αθήνα και θα μετακομίσει εκ νέου για να ανηφορίσει προς τον ένδοξο θρόνο του Σεβαστιανού ως άλλος Εθναπόστολος!

4. Όσον αφορά το θέμα των Βοηθών Επισκόπων καλό θα ήταν να υπάρξει μία στάση στο θέμα ώστε πρώτα να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει και βασανίζει τους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας και μετά να προχωρήσουν σε άλλες εκλογές που απ’ ότι φαίνονται δεν εξυπηρετούν και σε κάτι… ήδη κάποιοι Μακεδόνες πηγαινοέρχονται εσχάτως στο Βόσπορο για να πάρουν το πολυπόθητο ΝΑΙ αλλά πρέπει να πάρουν και το ΝΑΙ της Αγίας Φιλοθέης που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα κωλύεται προς το παρόν… Απ΄ ότι ακούγεται στα σκαλοπάτια του Συνοδικού Μεγάρου σε έξι μήνες θα φανεί ποιος θα επικρατήσει...νομίζω τότε θα ανοίξουν τα στόματα πιο εύκολα!

5. Έκτακτη Ιεραρχία για τον Ιούνιο με μοναδικό θέμα τα 1.700 χρόνια από την Α´ Οικουμενική Σύνοδο και γενική αναστάτωση επικράτησε χθες μετά την είδηση του ορισμού ομιλητού επί του μοναδικού θέματος… Λέτε το «δακτυλίδι» αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά;

Υ.Γ.: Κάτι πήρε το αυτί μου ότι οι Πατέρες στην Ιερά Κοινότητα σε πρόσφατη σύσκεψη που είχαν, μεταξύ των θεμάτων σχολίασαν και τις δηλώσεις του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους, περί ρωσικού τόξου και το οποίο ελέγχεται αυτή τη στιγμή. Η δυσφορία ήταν έκδηλη! Πάντως, μαθαίνω ότι και σε επιστολή που έστειλε στους αγιορείτες με αίτημα να χτιστεί μνημείο - αδριάντας στην Αθωνιάδα για την προσφορά των μοναχών, προκάλεσε πολλά μειδιάματα...και επίκειται απάντηση!

Υ.Γ2: Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η χορήγηση της βίζας ΕΒ-4 ("Special Immigrant Visa" (Ειδική Μεταναστευτική Βίζα) που επηρεάζει σοβαρά τους θρησκευτικούς λειτουργούς και τις θρησκευτικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η EB-4 βίζα είναι κρίσιμη για την είσοδο ξένων ιερέων και θρησκευτικών ηγετών, όπως π.χ. της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προκειμένου να καλύψουν τις πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των κοινοτήτων. Τα τηλέφωνα των Γερουσιαστών έχουν πάρει φωτιά, ενώ με επιστολές ζητούν Νομοθετική εξαίρεση των θρησκευτικών λειτουργών από το όριο της EB-4!

Εμφανίσεις: 312854
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: