Γράφτηκε από τον/την Pellanews.gr. 30/03 22:01

edessis interview

Εν μέσω πανδημίας ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας μιλάει στο pellanews.gr και στέλνει μήνυμα πίστης και θάρρους στους πιστούς της Πέλλας αλλά και τους απανταχού Ορθοδόξους.

Ο Σεβασμιότατος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Στέφανο Μίντζα κάνει λόγο για τον Κορωνοϊό αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική μας εκκλησία, τόσο σε επίπεδο κοινωνικών δράσεων και φιλανθρωπίας όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Ενδεικτικά η Μητρόπολη Εδέσσης  Πέλλης και Αλμωπίας δαπανά πάνω από 1 εκ ευρώ ετησίως για συσσίτια και για στήριξη των ευπαθών ομάδων της Πέλλας.

Ζητήσαμε από τους υπαλλήλους της Μητροπόλεως να δείξουν κατανόηση

Βέβαια ξεκαθαρίζει πως τα μέτρα της Κυβέρνησης ήταν αναγκαία για τον περιορισμό της φοβέρας νόσου.  

Ο ποιμενάρχης με το θείο λόγο που τον διακρίνει τονίζει πως το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δεν είναι τρόπος μετάδοσης ασθενειών, όπως και τα ιερά κειμήλια της Εκκλησίας μας.

Από το 1975 καταλύω ακατάπαυστα το ιερό δισκοπότηρο, δεν έχω νοσήσει ποτέ!

Παράλληλα περιγράφει τον τρόπο που θα μπορέσουν οι πιστοί να κάνουν το σπίτι τους, κατ’ οίκον εκκλησία τις δύσκολες αυτές ώρες. Ακόμη απαντά σε ερώτηση για την ευχή που συνέγραψε για τον Κορωνοϊό.

Ενώ ασκεί έντονη κριτική θεολογικού περιεχομένου σε  ιερέα της Μητρόπολης μας αλλά και σε άλλους ιερείς που χρησιμοποίησαν πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσεως.

Ακόμη υπερασπίζεται και τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την άδικη κριτική που δέχεται, με αφορμή την τοποθέτηση του για τον Μέγα Αγιασμό.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι θεολόγος και έχει παρρησία 

Ο Σεβασμιότατος ξεκαθαρίζει πως είναι αδύνατον να εορταστεί το Πάσχα σε διαφορετική ημερομηνία από την προβλεπόμενη, ενώ παρουσιάζει την πρόταση του για την μεγάλη εβδομάδα. 

Θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση εάν το Πάσχα εορταστεί σε άλλη ημερομηνία, χρειάζεται πανορθόδοξη σύνοδος για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Τέλος ο σεπτός ποιμενάρχης μας στέλνει το μήνυμα του στους πιστούς εν όψει της Αναστάσεως 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Εμφανίσεις: 307693
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: