Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 10:16

diakonoi orthodoxou

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της σειράς διαδικτυακών εκπομπών του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α. Αθηνών «Διάκονοι της ορθοδόξου υμνολογίας». «Ανασκάπτοντας το παρελθόν μαθαίνουμε στο παρόν», από το κανάλι του ιδρύματος στο YouTube: sholi Music Foundation Holy Archdiocese of Athens, σε αποκλειστική συνεργασία με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr το οποίο είναι αρωγός στο έργο του Ιδρύματος και της Σχολής.

Μιά σειρά παρουσιάσεων αλλά και συνεντεύξεων μεγάλων προσωπικοτήτων της του Δαμάσκηνου Θείας Τέχνης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν είκοσι χρόνια, από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής, ως παραγωγό, επιμελητή και παρουσιαστή της εκπομπής. 

Είναι μία ευκαιρία για όλους μας, μικρότερους και μεγαλύτερους, να μάθουμε από τη παράδοση μας όλα εκείνα τα σπουδαία πρόσωπα, Μελωδούς, Ποιητές και Μουσουργούς της του Δαμασκηνού Θείας Τέχνης, αλλά και να ακούσουμε τις συνεντεύξεις των νεοτέρων, ώστε να πάρουμε από τη δική τους διακονία και εμπειρία στο Ιερό Αναλόγιο, τα κελεύσματα, τις προτροπές και συμβουλές καθώς και τη δύναμη για να μπορέσουμε και εμείς να συνεχίσουμε το υπέροχο έργο της Μουσικής των Αγγέλων.

Στη πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου γίνεται ιστορική αναφορά στους μεγάλους Υμνογράφους και  Μελοποιούς τους οποίους τη μνήμη τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, Ρωμανό τον Μελωδό και Ιωάννη τον Κουκουζέλη.

Εμφανίσεις: 300223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: