Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018

kabarnos 1

Καλύτερος ερμηνευτής εκκλησιαστικής μουσικής, βάσει της ψηφοφορίας του κοινού, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικού Τραγουδιού "Ο Διαφωτιστής", αναδείχθηκε ο Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός από την Ελλάδα, ο οποίος έψαλλε αρχαίους και νέους βυζαντινούς ύμνους, αναφέρει η ιστοσελίδα «Ρωσία σήμερα».

Για πρώτη φορά σε αυτό το φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στο νησί Βαλαάμ, με τη βοήθεια μυστικής ψηφοφορίας, το κοινό μπορούσε να επιλέξει τον καλύτερο ερμηνευτή.

Βάσει αυτής της ψηφοφορίας, το δίπλωμα του νικητή και το αναμνηστικό αγαλματίδιο του πρίγκιπα Βλαδίμηρου απονεμήθηκε στον ειδικό προσκεκλημένο του φεστιβάλ, τον Αρχιμ. Νικόδημο Καβαρνό.

Ο π. Νικόδημος Καβαρνός επισκέφτηκε την Ιερά Μονή με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου Ρωσίας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Παγκρατίου.

«Για εκείνους που ασχολούνται με το εκκλησιαστικό μέλος, είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνουν μέρος σε ένα τέτοιο υπέροχο φεστιβάλ, άρτια οργανωμένο. Είμαι χαρούμενος που σήμερα είμαι στο Βαλαάμ, σε αυτό το θαυμάσιο, όμορφο μοναστήρι. Για μένα είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου το να έρθω στη Αγία Ρωσία, σε αυτή τη σπουδαία ιερή χώρα", επεσήμανε ο νικητής π. Νικόδημος Καβαρνός.

Οι θεατές έδωσαν τη δεύτερη θέση στη χορωδία της Μονής Βαλαάμ. Δίπλωμα και αναμνηστικό άγαλμα έλαβε επίσης η χορωδία SALUTARIS από τη Λευκορωσία, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ολοι οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έλαβαν αξιοσημείωτα δώρα και διπλώματα συμμετοχής. Η Μόνη Βαλαάμ φιλοξένησε τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ "Ο Διαφωτιστής" στις 28 και 29 Ιουλίου.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ άνοιξε με στίχους από τη λειτουργία των Αγίων νεομαρτύρων και ομολογητών της ρωσικής Εκκλησίας.

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι χορωδιών από τη Μολδαβία, τη Λευκορωσία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τη Ρωσία για δύο μέρες οι οποίοι δεν ανταγωνίζονταν αλλά μιλούσαν σε μια κοινή γλώσσα μεταξύ τους, τη γλώσσα της μουσικής και της αγάπης του Θεού.

Το φεστιβάλ "Ο Διαφωτιστής" πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας και την αναβίωση των παραδόσεων του ορθοδόξου μέλους.

kabarnos 2

kabarnos 2

kabarnos 2

kabarnos 2

kabarnos 2

kabarnos 2

kabarnos 2

Εμφανίσεις: 308264
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: