Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/07 23:31

agia marina thavmata

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Ο μαρτυρικός βίος της αγίας Μαρίνας είναι γνωστός. Αφού βασανίστηκε με ραβδισμούς και φωτιά στο σώμα της, αλλά άντεξε, της πήραν το κεφάλι.

Σε ό,τι και αν της έλεγαν, εκείνη απαντούσε με όση δύναμη μπορούσε: "Είμαι Χριστιανή. Είμαι Χριστιανή. Είμαι Χριστιανή".

Αποτέλεσμα της θαρραλέας αυτής στάσης της και του φωτεινού τρόπου ζωής της ήταν να αναδειχθεί σε θαυματουργή αγία.

Και αυτό, γιατί η χριστιανική πίστη δεν είναι μια ιδεολογία θεωρητική, αλλά κυρίως τρόπος ζωής.

Ο πιστός από τον άπιστο δεν διαφέρει στις μεταφυσικές του απόψεις, αλλά κυρίως στον τρόπο, με τον οποίο ζει.

Αναφέρονται και στις ημέρες μας πολλά θαύματα της Αγίας Μαρίνας.

Ενδεικτικά καταγράφουμε μερικά, που και αυτά, όπως και όλων των αγίων, φανερώνουν τα σημεία της παρουσίας του Θεού ανάμεσά μας.

***

Μια γυναίκα, η Ε. Κ., για επτά συνεχόμενα χρόνια αιμορραγούσε. Δεν αντιμετωπιζόταν ιατρικά το θέμα και κάθε μέρα, που περνούσε χειροτέρευε.

Αποφάσισε να καταφύγει στην Αγία Μαρίνα της Άνδρου, όπου νήστεψε, συμμετείχε σε αγρυπνία, κοινώνησε, ήπιε άγιο μύρο.

Ύστερα από μερικές ημέρες επέστρεψε σπίτι της και διαπίστωσε ότι οι αιμορραγίες, που την ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια, σταμάτησαν.

***

Νεαρός χτύπησε πολύ σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή. Νοσηλευόταν στην εντατική.

Εψάλη παράκληση για την υγεία του στην Αγία Μαρίνα και αμέσως όλα άλλαξαν. Κατά την ώρα της παράκλησης επανήλθε, βγάζοντας μια κραυγή.

Λίγες ημέρες μετά, διηγήθηκε ότι άκουσε την Αγία Μαρίνα να τον διαβεβαιώνει πως θα γίνει καλά.

***

Η Σ. Μ. εντοπίστηκε με ανεύρισμα εγκεφάλου. Της προτάθηκαν τρεις λύσεις: Μεταφορά στο εξωτερικό. Κρανιοτομή. Εμβολισμός.

Έκανε εμβολισμό, βάζοντας λίγο πριν ξεκινήσει η εγχείρηση μύρο της Αγίας Μαρίνας στο κεφάλι της και όλα πήγαν καλά.

Ο γιατρός είπε στη μητέρα της: "Ήταν θαύμα, που έζησε η κόρη σας".

***

Από την Άνδρο ήταν, καπετάνιος στο επάγγελμα, αλλά είχε χρόνια άνεργος και δεν μπορούσε να ζήσει την οικογένειά του.

Απελπισμένος ένα πρωινό, φώναξε στην αυλή του σπιτιού του, κοιτάζοντας προς τη μεριά, όπου βρισκόταν το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας: "Βρες μου δουλειά, Αγία μου".

Την επόμενη κιόλας μέρα ειδοποιήθηκε να μπαρκάρει με το πλοίο " «Santa Marina».

***

Τι τραγικό: Ένα τρίχρονο παιδάκι, αγόρι, παράλυτο. Το πήγαν οι γονείς του με συντετριμμένη την καρδιά τους στην Αγία Μαρίνα Βόνης Ἡρακλείου.

Σ' ένα στρωματάκι το άφησαν δίπλα στην εικόνα, μπροστά στα κεριά. Και ξαφνικά το παιδάκι άρχισε να κινείται. Συγκλονίστηκαν όλοι όσοι είδαν το περιστατικό.

***

Πάλι ένα παιδί, κορίτσι, είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Σιγά-σιγά οδηγούνταν προς το θάνατο. Ρομά ήταν οι γονείς του. Ξεκίνησαν με τα πόδια από το Ηράκλειο ως τη Μονή της Αγίας Μαρίνας. Η μητέρα της έφτασε γονατιστή στο Μοναστήρι.

Τα σπαρακτικά προσευχητικά τους λόγια προς την Αγία Μαρίνα ράγισαν καρδιές. Μα εισακούστηκαν και έγιανε το κοριτσάκι.

***

Ο μικρός Α. προετοιμαζόταν για μια σοβαρή και ταυτόχρονα πολύ λεπτή εγχείρηση. Εμφανίστηκε μια άγνωστη γυναίκα ως ιατρός, λίγο πριν ξεκινήσει το χειρουργείο και ζήτησε να παρακολουθήσει την επέμβαση, γιατί είναι η προσωπική γιατρός του παιδιού.

Ο γιατρός, που θα χειρουργούσε, με την ομάδα του, της το αρνήθηκε, γιατί δεν επιτρεπόταν, αλλά ήταν τόσο επίμονη, που τελικά της το επέτρεπε.

Εκεί, δεν περιορίστηκε στην παρουσία της και μόνο, αλλά συμμετείχε ενεργά. όταν τελείωσε με επιτυχία η εγχείρηση εξαφανίστηκε.

Ρωτήθηκαν οι γονείς του μικρού για τη γυναίκα γιατρό, αλλά είχαν άγνοια. Όλοι έκαναν το σταυρό τους όταν είδαν ότι είχε υπογράψει ως η Μαρίνα από την Άνδρο.

***

Ο Χριστός, μέσω των θαυμάτων των αγίων Του, καταργεί το σκοτάδι της άγνοιας και της αμαρτίας και τα αποτελέσματά της, που είναι ο σωματικός και πνευματικός θάνατος.

Τα θαύματα του Κυρίου γίνονται από βαθύ αίσθημα αγάπης και συμπαράστασης στους πάσχοντες και ζητούντες το έλεος του Θεού.

Η μοναδική του απαίτηση είναι η εμπιστοσύνη, που ζητά από τον άνθρωπο.

Η διαρκής παρουσία του Κυρίου φαίνεται και στη ζωή των αγίων όλων των εποχών.

Η πίστη μας, όμως, δεν πρέπει να εξαρτάται από θαυματουργικά γεγονότα για να είναι πηγαία και ειλικρινής. Ο πιστός ζει στα μυστήρια της Εκκλησίας ένα συνεχές θαύμα.

Εμφανίσεις: 315007
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: