Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/03 21:31

ano sxomen

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Ήταν σήμερα νωρίς το απόγευμα που έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό. Φαντάζομαι το έλαβαν αρκετοί "Σάββατο και Κυριακή βράδυ από της 22:00 έως της 22:15 να κάνουμε όλοι μαζί κοινή προσευχή.

Η ευχή "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον τον κόσμο σου άπαντι" αρκεί, όπου κι αν βρισκόμαστε εκείνη την στιγμή ας την ψελλισουμε με θέρμη έτσι η απομόνωση μας θα γίνει ενωση, για 15 μόλις λεπτά από τον χρόνο μας θα ενώσουμε την προσευχή μας θα γίνουμε ένα και έτσι θα ενωθούμε με τον Θεό και θα δείτε δεν θα μας αφήσει αρκεί κι εμεις να κινούμαστε σε πλαίσια επιτρεπτά.

Το προώθησα κι εγώ.....προωθηστε το κι εσείς...

Εξάλλου τόσο χρόνο έχουμε μέσα στο 24ωρο, εεε 15 λεπτά δεν είναι πολλά ακόμη κι αν εμείς θεωρούμε πως δεν έχουμε ανάγκη ίσως κάποιοι άλλοι έχουν ανάγκη και θα ενδυναμωθούν μέσα από την προσευχή μας.

Ο άνθρωπος είναι αδύναμος απο μόνος του να ανυψωθεί αλλά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα δυνατά δυνατά αλλά να έχουμε πίστη και θα δείτε θα περάσει κι αυτό...

Προχθές ολο το άγιο όρος αγρυπνησε όλο το βράδυ με ικεσιες και προσευχές για να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται την δοκιμασία αυτή.

Εμείς ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα...
Δεν πρέπει να μας κυριευει ο πανίκος. Δεν μας βοηθάει σε κάτι πιστέψτε. Ίσα ίσα μπορεί να μας φέρει σε επικίνδυνα αποτελέσματα.

Μόλις ξεκινησε μια περίεργη "διαδικασία" που μας βγάζει από την καθημερινότητα αλλά ακόμη είμαστε στην αρχή. Να έχουμε υπομονή και να επιμένουμε με προσευχή και όλα θα φτιάξουν.

Δεν χρειάζεται ούτε και να είμαστε ωχ αδελδιστές όμως.

Να τηρούμε τα μέτρα τα οποία είναι ευρέως γνωστά (συχνό και προσεκτικό πλύσιμο χεριών, αποφεύγουμε τον συνοστισμό, να μην ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που βρίσκονται σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα) εξάλλου μην παραπονιομαστε η τεχνολογία μας επιτρέπει να είμαστε κοντά μέσω social media και πολλών άλλων μέσων.

Θα κρατήσει λίγο ας κάνουμε υπομονή και να σεβόμαστε ότι οι αρχές μας ζητούν να κάνουμε ώστε πολύ σύντομα να είμαστε πάλι όλοι μαζί και να είμαστε πλάι στους δικούς μας ανθρώπους.

Η αγάπη μας δεν μετριέται με εναγκαλισμους και βόλτες αλλά με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή των γύρω μας, ένα από τα υπέρτατα αγαθά που μας έδωσε ο Θεός είναι η ζωή μας στην γη ας μην είμαστε υπαίτιοι στο να χάσει αυτό το αγαθό κάποιος από δική μας απερισκεψία.

Αν διακρίνουμε κάποια συμπτώματα ενημερώνουμε τηλεφωνικά τον γιατρό μας ώστε να μας κατευθύνει.

Έπειτα μιλάμε με τον ΕΟΔΥ στο 1135 που βρίσκεται σε 24 ωρη λειτουργία. Μην αψιφουμε ώστε όλοι μαζί να είμαστε εδώ αφότου περάσει κι αυτή η δοκιμασία και να λέμε "πάει πέρασε κι αυτό".

Να αποφεύγουμε να μεταβαίνουμε και στους ναούς αλλά και σε κάθε χώρο λατρείας, ναι η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει κανέναν ιό αλλά η συνάθροιση μας στους χώρους των ναών μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Μπορούμε τις ακολουθίες να τις κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι μας είτε μπορούμε να τις παρακολουθούμε μέσω ραδιοφώνων, τηλεόρασης αλλά και ίντερνετ.

Ο πανικός δεν βοηθάει αλλά ίσα ίσα είναι καλός σύμβουλος. Να βγαίνουμε από τα σπίτια μας μόνο για τα απαραίτητα. Να μην συγκεντρωνόμαστε σε πάρκα και πλατείες αλλιώς δεν έχει όφελος η προσπάθεια των αρχών που έκλεισαν χώρους εστίασης και συναθροίσεων.

Ο Θεός δεν θα μετρήσει απουσίες από της εκκλησίες. Ίσα ίσα αν έχετε διαβάσει το γεροντικό θα έχετε προσέξει ότι πολλοί δεν βρίσκονταν εν σωματι στον ναό την ώρα των ακολουθιών αλλά βρίσκονταν εν πνεύματι και η Χάρις του Θεού τους σκέπαζε διότι γνώριζε ότι υπήρχε λόγος για την εν σώματι απουσία τους ενώ ταυτόχρονα κάποιοι ήταν εν σώματι στον ναό αλλά το πνεύμα τους ο νους τους βρισκόταν κάπου αλλού και ο κόπος τους και η προσπάθεια τους χανόταν παρά το ότι είχαν φυσική παρουσία εντός του ναού.

Πίστεψε με το λέω με πολυ αγάπη ο Θεός ξέρει και για κάτι τέτοιο δεν θα μας ζητήσει λόγο.

Είναι δυνατόν να αποφεύγω τον εκκλησιασμό για να μην διασπειρω ιό και να με "ελέγξει"? Μήπως με ελέγξει διότι δεν πρόσεξα και μετέβηκα στον ναό και είτε μετέφερα σε κάποιον που βρισκόταν εκεί είτε πήρα από εκεί και μετέφερα σε κάποιον άλλον τον ιό που θα τον ταλαιπωρήσει και ενδεχομένως να είμαι και υπαίτιος αν χαθεί η ζωή του ακόμη κι αν γίνει εν αγνοία μου;

Θα περάσει αρκεί να σεβαστούμε εμείς οι ίδιοι τα μέτρα αλλά και τους γύρω μας και μην ξεχάσουμε απόψε και αύριο βράδυ όλοι μαζί στις 10 γινόμαστε ένα και αναπέμπουμε δέηση για εμάς, για τους γύρω μας για όσους έχουν ανάγκη πνευματικής στήριξης και ψυχικής ανάτασης και βέβαια δεν ξεχνάμε και κατά την διάρκεια της ημέρας να ευχόμαστε και προσευχόμαστε απλά απόψε κ αύριο βράδυ θα γνωρίζουμε πως το κάνουμε όλοι μαζί ενωνοντας τις δυνάμεις μας και θα δείτε όλα θα πάνε καλά.

15 λεπτά δεν είναι πολλά μέσα στον τόσο πλέον ελεύθερο χρόνο μας.

Ας αφιερώσουμε ένα Κύριε ελέησον για όσους ήδη δοκιμάζονται από το ιο και για αυτούς που έφυγαν ηδη..

Κι ας πουμε κι ένα "Κύριε ελέησον" για όσους εργάζονται για να το περάσουμε εμείς όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ένα Κύριε ελέησον για τους γιατρούς τους τραυματιοφορείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τους φαρμακοποιούς, για τους αστυνομικούς καθώς και τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ που ο καθένας επιτελεί το δικό του καθήκον για να μην καταρρεύσει ότι μας απέμεινε και να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε λίγο καιρό στους κανονικούς ρυθμούς.

Ευχεσθαι

Εμφανίσεις: 301267
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Πνευματικά