Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/02 20:50

neos serbias

Για την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας είχε μιλήσει τον περασμένο χρόνο, ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.

Ο Πατριάρχης ως Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ σε συνέντευξή του στο novosti.rs είχε δηλώσει ότι «οι αμετανόητοι Ουκρανοί σχισματικοί δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της Εκκλησίας».

Επίσης, είχε αναφέρει ότι "όσοι παραμένουν στο σχίσμα δεν μπορούν να θεωρηθούν μέλη της Εκκλησίας και τα επώδυνα ζητήματα της ενότητας των Εκκλησιών που περιβάλλουν την ουκρανική κρίση πρέπει να επιλυθούν στο πνεύμα των ιερών κανόνων".

"Η Σερβική Εκκλησία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ως αυτοκέφαλη Εκκλησία, αλλά δεν θεωρείται καν κανονική Εκκλησία και οι σχισματικοί της δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας» είχε δηλώσει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως "λυπούμαστε πραγματικά και θρηνούμε την καταστροφή της ενότητας της Αγίας Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας. Είναι απαραίτητο τώρα να αποκατασταθεί "η πρώην ευλογημένη αγάπη και ενότητα των ιερών Τοπικών Εκκλησιών του Θεού".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος έσπευσε μέσω Facebook να το συγχαρεί με την παρακάτω ανάρτηση.

epifanios se porfirio

Εμφανίσεις: 302940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: