Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/12 17:03

mavrovounio rel freedom

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δηλώσεις σχετικά με την τροποποίηση του νόμου για την Θρησκευτική ελευθερία έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων και Μειoνοτικών Δικαιωμάτων του Μαυροβουνίου Βλαδίμητος Λεπόσαβιτς.

"Το κείμενο των τροποποιήσεων του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία είναι έτοιμο και τα αμφισβητούμενα άρθρα αυτής της πράξης έχουν διαγραφεί και τροποποιηθεί. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου θα καθοριστούν επειγόντως από την κυβέρνηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στη Συνέλευση προς έγκριση, η οποία θα εκπληρώσει την προεκλογική υπόσχεση της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης ο Γ. Λεπόσαβιτς ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ι.Μ. Μαυροβουνίου, της Ισλαμικής Κοινότητας, της Καθολικής Εκκλησίας και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαυροβούνιο για τις τροποποιήσεις του νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Λεπόσαβιτς η ημερομηνία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη οριστεί, τονίζοντας πως ο νόμος πρέπει πρώτα να ψηφιστεί από τη Νομοθετική και την Επιτροπή Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων.

Τέλος να σημειωθεί πως ΕΕ επεσήμανε ότι η ρύθμιση των θρησκευτικών δικαιωμάτων αποτελεί εσωτερικό ζήτημα κάθε χώρας, και υπό την έννοια αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία ειδική αρμοδιότητα.

Εμφανίσεις: 301665
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: