Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/05 23:00

patriarxis serbias

Του Θάνου Θανοπούλου στην Romfea.gr


Επιστολή προς την αρχηγό του κόμματος "Νέα Σερβική Δημοκρατία" κ. Αντρίγια Μάντιτς, απέστειλε σύμφωνα τα ΜΜΕ του Μαυροβούνιου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην επίστολή του, παροτρύνει την αντιπολίτευση του Μαυροβούνιου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που θα προστατεύσουν τα ιερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

"Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξάπλωση του κορωνοϊου, προσευχόμαστε στον Αναστάντα Χριστό για την υγεία και σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αλλά ο δεύτερος ιός που συγκλόνισε το Μαυροβούνιο δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος και επιβλαβής από τον κορωνοϊό" - αναφέρει στην επίστολή του ο Πατριάρχης.

Επίσης ο κ. Ειρηναίος κάνοντας έναν απολογισμό για την στάση του λαού, προσθέτει πως "ο Σερβικός λαός του Αγία Σάββα υπερασπίστηκε μαζικά την Ορθοδοξία στην χώρα".

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας, υπενθύμισε στην κ. Μάντιτς ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διαμαρτυρίες κατά του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία στο Μαυροβούνιο σταμάτησαν προσωρινά.

"Ο λαός του Θεού μόλις γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, σκοπεύει να βγει στους δρόμους και να επαναλάβει την διαμαρτυρία του" - τονίζει κλείνοντας ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Εμφανίσεις: 301541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: