Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 19:03

marko amfiloxios 5

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο και Επισκόπους από το Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και του Επισκοπικού Συμβουλίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο κατέληξε σε πνεύμα αμοιβαίας εκτίμησης.

Επίσης ο Ντούσκο Μάρκοβιτς εκτίμησε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ανοικτή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.

«Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι ο νόμος για την ελευθερία του θρησκεύματος δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα ή τα διεθνή πρότυπα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση πιστεύει ότι μέσω του διαλόγου, της οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων, ο Νόμος μπορεί να εφαρμοστεί ως σύγχρονος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και οι Επίσκοποι υπέβαλαν στην κυβέρνηση μία πρόταση που περιελάμβανε αλλαγές στις διατάξεις που η Εκκλησία θεωρεί ως αμφιλεγόμενες.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία, εκτιμώντας ότι απαιτείται εκτενής εξέταση για να απαντήσει.

Τέλος στο κοινό ανακοινωθέν τονίστηκε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

marko amfiloxios 1

Εμφανίσεις: 270723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: