Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 15:16

maurboyno

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στους δρόμους της Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, βγήκαν για ακόμη μια φορά δεκάδες χιλιάδες πιστοί και απλοί πολίτες.

Οι διαμαρτύριες είναι κατά του νόμου για την "θρησκευτική ελευθερία" το οποίο ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, και ο οποίος προβλέπει αρπαγή των ναών, των μοναστηριών και της περιουσίας της Εκκλησίας από το Κράτος.

"Ο Νόμος αυτός είναι ντροπή για το Μαυροβούνιο μπροστά στην Ευρώπη! Το λέω αυτό, διότι αυτό βεβαιώνει όλη η Ευρώπη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμφιλόχιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου τόνισε: "Έχουμε την στήριξη όχι μόνο από του δικού μας Πατριάρχη, αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Επίσης, μας στηρίζουν και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, ο Πάπα Ρώμης καθώς και οι αδελφοί μας Μουσουλμάνο. Την στήριξή τους, μας στέλνουν και από τον Βερολίνο, το Παρίσι, Λονδίνο και την Νέα Υόρκη".

"Ελπίζω ότι οι Κυβερνώντες θα λογικευτούν και θα ακυρώσουν τον εν λόγω Νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος είναι ντροπή γι΄ αυτούς και για το Κράτος" - δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Σερβίας, ανέφερε ότι "οι ιεροί μας τόποι, δηλαδή οι ναοί και τα μοναστήρια που χτίστηκαν εδώ, υπάρχει Εκείνος που τα φυλάει ανά τους αιώνες και θα φυλάει εις τους αιώνας των αιώνων".

"Τον νόμο αυτό έφεραν εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να σκοτώσουν τον Χριστό, με τον τρόπο τον οποίο τον δίκασε ο Πόντιος Πιλότος. Δεν είναι καλό αυτό για το Μαυροβούνιο του Αγίου Ιωάννου Βλαδημίρου, ο οποίος μαρτύρησε για να μη γίνει εξαιτίας του ο εμφύλιος πόλεμος. Δεν θυσίασε το κράτος και τον λαό για να πλουτίσει ο ίδιος" - πρόσθεσε κλείνοντας ο Σέρβος Ιεράρχης.

litania pont

litania pont

Εμφανίσεις: 214105
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: