Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/02 21:25

edad

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες αίτημα προσωρινής απαγόρευσης του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων που ψηφίστηκε στο Μαυροβούνιο.

Το εν λόγω αίτημα πρότεινε την απαγόρευση του νόμου μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου, ή να συναφθεί συμφωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σχολιάζοντας το γεγονός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η απόφαση αυτή αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν σχετικά με τον νόμο για την θρησκευτική ελευθερία έχουν καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό χαρακτήρα και δεν έχουν καμία βάση ούτε στο εθνικό ούτε στο διεθνές δίκαιο».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υπενθύμισε ότι το 2012 το ΕΔΑΔ απέρριψε "ως προδήλως παράλογο και απαράδεκτο" την αξίωση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την επιστροφή παλαιών κατασχεθέντων εκκλησιαστικών περιουσιών στο Μαυροβούνιο.

Τέλος να σημειωθεί ότι χθες, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, ένας μεγάλος αριθμός πιστών πραγματοποιήσε διαμαρτυρία στους δρόμους του Μαυροβουνίου, ζητώντας την κατάργηση του αντιχριστιανικού αυτού νόμου.

Εμφανίσεις: 300475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: