Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/01 22:03

budimlie 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


О Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκσιτς της Εκκλησίας της Σερβίας, δήλωσε «ότι ο νόμος περί της θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος επεβλήθη από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου επιτρέπει την αρπαγή των ναών, των μοναστηριών και της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή όλων αυτών που οι άγιοι, τίμιοι και ευλογημένοι πρόγονοί μας αφιέρωσαν στον Θεό, και στην αγία Εκκλησία ως δέησης υπέρ της σωτηρίας των ψυχών τους».

Επίσης ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος ανέφερε ότι «εμείς ζητάμε ίσα δικαιώματα με όλους, τίποτα παραπάνω. Ο νόμος αυτός είναι όχι μόνο αντιδημοκρατικός αλλά και αντισυνταγματικός και αντίθετος στην διεθνή πράξη της ρύθμισης των ζητημάτων ελευθερίας της πίστεως ως βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος, καθώς  και της θέσης εκκλησίας στην κοινωνία».

«Εμείς έχουμε έμπειρη ομάδα επιστημόνων νομικών εξειδικευμένων στο Σύνταγμα και στο δίκαιο της ΕΕ, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι αυτός ο νόμος δεν έχει νομική βάση. Σημαίνει ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να φέρει έναν καλό νόμο αλλά κάτι άλλο, ο νόμος αυτός είναι κατά της Ορθοδοξίας, να αφαιρέσει τα δικαιώματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας» - πρόσθεσε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας, ανέφερε: «Εμείς γράψαμε παρατηρήσεις περίπου 92 σελίδες και δεν δέχτηκαν τίποτα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ημέρα δεκάδες χιλιάδες πιστοί και άλλοι πολίτες διαδηλώνουν ειρηνικά κατά του νόμου.

budimlie 2

budimlie 2

budimlie 2

budimlie 2

budimlie 2

Εμφανίσεις: 274639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: