Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/11 14:50

dusko markovic

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Επίσης ο Πρόεδρος Μάρκοβιτς ανέφερε ότι κάθε Εκκλησία πρέπει να υπακούει στους νόμους του κράτους στην επικράτεια του οποίου βρίσκεται.

«Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και ο Μητροπολίτης Aμφιλόχιος δεν σέβονται τους νόμους του Μαυροβουνίου και δεν θέλουν να δεχτούν το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος. Αλλά το κράτος θα τους το εξηγήσει αυτό με τη δύναμη του νόμου. Η κυβέρνηση θα συζητήσει άμεσα το νομοσχέδιο για τη θρησκευτική ελευθερία, και θα το προτείνει στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε στη μητρόπολη τα δικαιώματά τους με το νόμο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μάρκοβιτς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου προτίθεται να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Σερβίας στη μη αναγνωρισμένη σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της αρχαίας αυτοκέφαλίας της, όπως η Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος ο Πρωθυπουργός τόνισε: "Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και οι ιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν σέβονται το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».

Εμφανίσεις: 301637
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: