Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/06 13:19

bojovic1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένας εκπρόσωπος της σχισματικής λεγομένης «Εκκλησίας του Μαυροβουνίου» συλλειτούργησε την Κυριακή 26 Μαΐου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο.

Ο "Αρχιμανδρίτης" Μπόγιαν Μπόγιοβιτς της σχισματικής λεγομένης «Εκκλησίας του Μαυροβουνίου» συλλειτούργησε, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης να αναφερθεί ότι στο δελτίο τύπου της επίσημης ιστοσελίδας της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν αναφέρεται ότι εκπρόσωπος της σχισματικής λεγομένης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους κόλπους της Σερβικής Εκκλησίας υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το εν λόγω γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, εκπρόσωποι του λεγομένου Πατριαρχείου Κιέβου και της σχισματικής λεγομένης «Εκκλησίας του Μαυροβουνίου» φέρεται να είχαν επανειλημμένες επαφές.

Σε επικοινωνία της Romfea.gr με την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας, ενημερωθήκαμε ότι οι Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν είχαν στα χέρια τους κατάλογο των ιερέων και διακόνων που λειτούργησαν, ούτε αναγνώρισαν τον εν λόγω κληρικό ανάμεσα στους εκατοντάδες ιερείς που έλαβαν μέρος στη Θεία Λειτουργία και λυπούνται για το περιστατικό.

bojovic2

Εμφανίσεις: 302143
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: