Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/06 14:28

asad1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη Σερβίας συνόδευαν μέλη της συνοδείας του και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πρόεδρος της Συρίας καλωσόρισε τον Πατριάρχη Ειρηναίο και την συνοδεία του τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες των ξένων χωρών να στερήσουν την κυριαρχία μας, να χτυπήσουν τον κοινωνικό μας ιστό αποτελούν μια στέρεη βάση για την οικοδόμηση διαλόγου και συνεργασίας που θα καθιερώσει μια μακροχρόνια σχέση, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο λαών».

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Άσαντ για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες της Συρίας να βγει από τις αντίξοες συνθήκες που υφίσταται και να αποκαταστήσει τον ιστορικό της ρόλο, ως αποτελεσματικό παράγοντα στην εδραίωση σταθερότητας και στην εξάπλωση της ειρήνης και της αγάπης στην περιοχή.

«Αυτό που βλέπω κατά την διάρκεια της παραμονής μου στη Δαμασκό είναι η αποφαστιστικότητα του συριακού λαού να παραμείνει ενωμένος ενάντια στην τρομοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Σερβίας.

Επίσης ο Πατριάρχης Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Άσαντ για την στήριξη του για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Τέλος ο Πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανθρωπιστικές θέσεις του Πατριάρχη Ειρηναίου, στην προώθηση της αγάπης και της απόρριψης του εξτρεμισμού.

asad2

asad2

Εμφανίσεις: 301089
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: