Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/05 12:46

morabiski antonios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


 Έκθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πιστών στην Ουκρανία απέστειλε ο Επίσκοπος Μοραβίτσκι κ. Αντώνιος, του Πατριαρχείο Σερβίας.

Ο Σέρβος Ιεράρχης στην έκθεσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ουκρανία κατέλαβε την πρώτη θέση στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης»

«Η Ευρώπη όμως αγνοεί τα γεγονότα της καταπιέσεως των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, όπως και το επίσημο αίτημα προς τον ΟΗΕ» - υπογραμμίζει ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Επίσης ο Σέρβος Ιεράρχης, στην έκθεσή του, αναφέρει ότι «όλες οι παραβιάσεις των πιστών σχετίζονται με την εχθρική στάση απέναντι στην κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία, από εθνικιστές και μέλη σχισματικών δομών».

«Έχουμε κατασχέσεις Ιερών Ναών, ξυλοδαρμούς πιστών, απειλές, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία έρευνα, αλλά ούτε ποινική δίωξη σε περιπτώσεις επιθέσεων κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν τα θέματα της παραβιάσεως των δικαιωμάτων των Ορθοδόξων» - προσθέτει ο Επίσκοπος Μοραβίτσκι.

Σε άλλο σημείο ο Σέρβος Ιεράρχης τονίζει ότι η κατάσταση στην Ουκρανία έφτασε σε αυτό το σημείο, μετά την παρέμβαση του Προέδρου Ποροσένκο στις υποθέσεις της Εκκλησίας.

«Οι Ουκρανοί Αξιωματούχοι περιφρόνησαν το Διεθνές Δίκαιο των δημοκρατικών Ευρωπαϊκών Προτύπων που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και επηρεάζουν τις διεθνείς αξιολογήσεις των χωρών του κόσμου» - προσθέτει κλείνοντας ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Εμφανίσεις: 300279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: