Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/01 18:08

mosxas serbias 1

Για την Romfea.gr | Νικολέττα Γεωργακοπούλου


Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία.

''Η Ουκρανία είναι ένας μεγάλος πειρασμός για την Ορθοδοξία εν γένει. Και αυτός ο πειρασμός είναι μεγάλης σημασίας, καθώς σχετίζεται με το κέντρο της Ορθοδοξίας. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει εκτός, μα ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα μέσα στο σπίτι μας. Εκείνοι που περιθάλπουν το κακό ενάντια στην Ορθοδοξία πιθανόν να το έχουν σκεφτεί καλά, και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει πέσει σαν βόμβα πάνω στο σπίτι μας", δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος σε συνάντησή του με τον Πατριάρχη Κύριλλο στη Μόσχα την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ιnterfax-religion, o Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέπτεται τη Ρωσία για να λάβει μέρος στον εορτασμό για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Το Ουκρανικό ζήτημα της Αυτοκεφαλίας δεν είναι ούτε κανονικό, ούτε εκκλησιαστικό, αλλά «καθαρά πολιτικό» και «η Οικουμενική Ορθοδοξία θα πρέπει να προσεγγίσει αυτό το ζήτημα με μεγάλη σοβαρότητα και να το διευθετήσει», δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκάλεσε τις προσπάθειες απόσπασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και του Κοσόβου από τη Σερβία "κρίκους της ίδιας αλυσίδας, κατά κάποιο τρόπο».

«Ο Κύριος βάζει δοκιμασίες στις Εκκλησίες μας και ίσως γι' αυτό καταλαβαίνετε τον πόνο μας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον», δήλωσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.

Εμφανίσεις: 289933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: