Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/01 12:42

proedros serbias

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος


Την ελπίδα ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα μπορέσουν να αντικρούσουν τις προσπάθειες για διχοτόμηση της Ορθοδοξίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS λίγο πριν από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι την Πέμπτη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις και σημείωσε πως σε συνομιλία του με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, ο τελευταίος του εξέφρασε τη λύπη του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση κάποια στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η Σερβική και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι τόσο κοντά μεταξύ τους από την πλευρά των Σέρβων τουλάχιστον, δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά.

«Θεωρώ ότι αυτό δείχνει εμπιστοσύνη και εγκαρδιότητα, που δεν μπορούν να υπονομευτούν ούτε στις πιο δύσκολες περιόδους. Αυτό συνέβαλε στην καλλιέργεια των στενότερων και φιλικότερων σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας, και μεταξύ των λαών μας», σημείωσε ο Σέρβος ηγέτης.

Νωρίτερα, ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε ότι το σχίσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας προκλήθηκε από τις φιλοδοξίες των παγκόσμιων δυνάμεων να «πλησιάσουν τη Ρωσία».

Εμφανίσεις: 300913
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: