Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

maurobouniou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την έντονη αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς για δημιουργία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος φανερά ενοχλημένος από τις δηλώσεις, προέτρεψε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου να βαπτιστεί πρώτα και μετά να μιλήσει για Αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστών, δήλωσε ότι η ηγεσία του Μαυροβουνίου θα επιδιώξει την ανεξαρτησία της Εκκλησίας από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Δυστυχώς, βλέπω ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου τάσσεται υπέρ μιας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Θα συμβούλευα τον Πρόεδρο μας να βαφτιστεί για αρχή ... και να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Θεού,ώστε να μπορεί να μιλήσει για την Εκκλησία του Χριστού, η οποία επέζησε αιώνες τώρα από διωγμούς" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πατριάρχη Ειρηναίο ότι δημιουργεί εντάσεις στα Βαλκάνια.

Εμφανίσεις: 302298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: