Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/12 20:00

onomastiria roum danil 5

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr


Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού εορτάσθηκε ατο Βουκουρέστι, η μνήμη του προφητάνακτος Δανιήλ.

Κατ' αυτήν επιτελείται η επέτειος των ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό και εν συνεχεία Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, βοηθού Επισκόπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρλαάμ, ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων στον εορτάζοντα Πατριάρχη και εξήρε την αθεναρά του θέση ,στάση και άπόφαση, να παραμείνουν ανοικτοί πλέον οι ναοί ατο άγιο Δωδεκαήμερο, λαμβανομένων φυσικά των μέτρων προστασίας, υπό των πιστών.

Ευχαριστώντας ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ, ενεθυμήθη την ημέρα της μοναχικής του κουράς, κατά την οποία ο αγιασμένος γέροντας του Αρχιμ. π. Κλεόπας Ηλίε, παραλλάσοντας το κοσμικό του όνομα που ήταν Νταν-Ιλίε, τον ονόμασε Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, εξέφρασε την χαρμολύπη των συναισθημάτων του, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, και ευχήθηκε να εισακουσθούν οι προσευχές των ανθρώπων ολοκλήρου της γης και να καταπαύσει σύντομα ο πειρασμός.

Δεν παρέλειψε, να καταστήσει απαράγραπτο πλέον δικαίωμα όλων των χριστιανών, να λατρεύουν

Τον Θεό, όπως συμμετέχουμε όλοι μας στις ανάγκες της λοιπής καθημερινότητας, με όλα τα μέτρα προστασίας.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, προσέφερε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Δανιήλ, ευώδη τριαντάφυλλα και ο Πατριαρχικός χορός "ΤΡΟΝΟΣ", υπό τον Μουσικολογιώτατο Χοράρχη και Αρχιδιάκονο π. Μιχαήλ Μπούκα, πολυχρόνισε τον Μακαριώτατο.

Η "Romfea.gr" βαθυσεβάστως εύχεται
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !!!
ÎNTRU MULTI ANI PREAFERICITE!!!

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

onomastiria roum danil 1

Εμφανίσεις: 301639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: