Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/11 23:34

timotheos roumania 4

Του Aρχιμ. Σωσιπάτρου Πιτούλια


Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις στο Βουκουρέστι και συγκεκριμένα στο μοναστήρι Ράντου Βόντα οι προς τιμή των 100 χρόνων από της οσιακής κοιμήσεως του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Των εκδηλώσεων προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πράχοβας κ. Τιμόθεος, εκπρόσωπος του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, τόνισε την παροιμιώδη αγάπη του Αγίου Νεκταρίου προς την ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας και προς τους ευσεβείς Ρουμάνους Ορθοδόξους.

Είναι ο Άγιος που ενώνει τις δύο χώρες Ελλάδα και Ρουμανία. Είναι ο Αγιος που θαυματουργεί σκανδαλωδώς στη Ρουμανία. Είναι ο Αγιος που κηρύσσει την αμνησικακία, την ταπείνωση, την αφάνεια.

Γι' αυτό και φέτος που συμπλήρωσε 100 χρόνια από την αγία κοίμησή του , οι εκδηλώσεις προς τιμή του, πραγματοποιούνται λιτά και ταπεινά, εξ αιτίας της επιδημίας του κορωνοιού.

Ο κ. Τιμόθεος εξήρε την ευλάβεια των Ελλήνων προς τον Άγιο Νεκτάριο και τρανή απόδειξη, και όχι μόνον η ανέγερση του περίλαμπρου ναού στην Αίγινα.

Αλλά και οι Ρουμάνοι ανταποδίδουν την θαυματουργό παρουσία του Αγίου Νεκταρίου με πολλές εκδηλώσεις ευλάβειας.

Και το διαπίστωσε αυτό κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας, ακούγοντας πολλά παιδιά, κοινωνώντας να λέγουν το όνομα τους Νεκτάριος και Νεκταρία.

Ευχήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, να εισακούσει τις προσευχές των χριστιανών και να καταπαύσει την λαίλαπα του κορωνοιού.

Ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Νεκτάριο και τον ευχαρίστησε, αυτόν και όλη την Αδελφότητα, για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως , στην οποία μετείχαν εκατοντάδες χριστιανοί, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Σήμερα με μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτανεία, αποτμήματος του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου προς αγιασμό και απαλλαγή εκ του κορωνοιού.

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

timotheos roumania 1

Εμφανίσεις: 300689
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: