Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/06 15:59

kathedrikos boukouresti

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Πρόστιμο 2000 δολάρια στην Google επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης των Διακρίσεων της Ρουμανίας, μετά από προσβλητική ανάρτηση κατά του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρήστης του διαδικτύου μετονόμασε στους χάρτες της Google τον Καθεδρικό Ναό σε «Καθεδρικό Ναό για να ξεγελάσει το ρουμανικό έθνος».

Αν και η προσβλητική ανάρτηση στους Χάρτες της Google κατέβηκε μέσα σε λίγες ώρες από το διαδίκτυο, ωστόσο πραγματοποιήθηκε λήψη στιγμιότυπου οθόνης και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης των Διακρίσεων σε δήλωσή του τονίζει πως η Google Ρουμανίας δεν έλαβε γρήγορα μέτρα κατά της τροποποίησης του ονόματος του Καθεδρικού Ναού και δεν ενημέρωσε το ευρωπαϊκό γραφείο της Google στην Ιρλανδία. 

Εκτός από το πρόστιμο, απαιτήθηκε από την Google Ρουμανίας να δημοσιεύσει την απόφαση του συμβουλίου στην αρχική του σελίδα για 10 ημέρες.

Από την πλευρά της η Google Ρουμανίας υπερασπίστηκε τη χρήση περιεχομένου που δημιουργείτε από χρήστες, υποστηρίζοντας πως θέλει οι Χάρτες της Google «να αντανακλούν τον πραγματικό κόσμο». 

Επίσης πρόσθεσε ότι η εν λόγω ανάρτηση διορθώθηκε αμέσως και πως θα συνεχίσει να ελέγχει και να εξαλείφει οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιεχόμενο.

Σε δήλωσή του στο Euronews ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας Βασίλειος Μπανέσκου καλωσόρισε την απόφαση του Συμβουλίου και ευχαρίστησε όλους εκείνους που έλαβαν θέση ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη προσβολή και ένα αδίκημα κατά της Εκκλησίας.

anartisi kathedrikouΗ ανάρτηση τους Χάρτες της Google

Εμφανίσεις: 303232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: