Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 11:43

arxiepiskopos pimin

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Εκοιμήθη σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 σε ηλικία 91 ετών ο Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβας και Ραουντίου Ποιμήν στο Ινστιτούτο για λοιμώδη νοσήματα Ματέι Μπαλς στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πατριαρχείο Ρουμανίας ο μακαριστός Ιεράρχης εκοιμήθη μετά από δεύτερη καρδιακή προσβολή που υπέστη.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Ποιμήν μολύνθηκε από τον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στις 20 Απριλίου από τη Σουτσεάβα στο Βουκουρέστι, όπου μετά από πνευμονικές επιπλοκές διασωληνώθηκε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας δήλωσε για την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχη: "Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας σήμερα έχασε έναν άξιο ιεράρχη, του οποίου το όνομα, μαζί με αυτά των προκατόχων του, θα παραμείνει πάντα συνδεδεμένο με την προστασία των υπέροχων μοναστηριών της Μπουκόβινα".

"Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις περιπτώσεις θανάτων ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid, αφού τοποθετηθούν σε σφραγισμένο φέρετρο, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας θα αποφασίσουν για την ημερομηνία και τις λεπτομέρειες της εξοδίου ακολουθίας" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Εμφανίσεις: 306394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: