Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 00:07

Sfantul Sinod

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνήλθε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Βουκουρέστι υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμ. Βενέδικτο Βεσά, βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ καί Κλούζ.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος συζήτησε και το γράμμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Β΄, σχετικά με την Πανορθόδοξη στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, αρχικά συμφωνεί με την χορήγηση του αυτοκεφάλου, παρόλα αυτά τονίζει ότι πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας.

Παρόλο αυτά η Εκκλησία της Ρουμανίας, ενημέρωνει με ανακοινωθέν ότι θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη μέσω Επισκόπων και όχι μέσω του Πατριάρχη Δανιήλ.

"Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ρουμανίας στο Αμμάν, αιτιολογείται στο γεγονός ότι όλες οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες έχουν την ευθύνη να συνεργαστούν από κοινού ώστε να διατηρηθεί η ενότητα και η ευχαριστιακή κοινωνία, όπως επιτάσσει το Ιερό Ευαγγέλιο του Χριστού" - τονίζει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Εμφανίσεις: 305507
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: