Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/05 18:27

griakoy 127

Tο Σάββατο 18 Μαΐου 2019, κατόπιν της προσκλήσεως των τοπικών θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος της Εκκλησίας Τσεχίας-Σλοβακίας, έχοντας συνιερουργούντα τον Θεοφ. Επίσκοπο Μπογδανίας κ. Αθανάσιο της Ρουμανικής εν Ιταλία Ορθοδόξου Εκκλησίας με αρκετούς ιερείς της ενθάδε Ρουμανικής Ορθοδόξου Επισκοπής Ιταλίας, παρουσία μεγάλου αριθμού των Ορθοδόξων πιστών και προσκυνητών, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Φραγκίσκου της πόλης Guardiagrele της επαρχίας Abruzzo Ιταλίας, όπου αναπαύονται τα ιερά λείψανα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικολάου του Γραικού (S. Nicola Greco) του Θαυματουργού, του και Αρχιμανδρίτου της ελληνικής μοναχικής πολιτείας του Αbruzzo στην αρχή του 11ου αιώνα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην ιταλική, ρουμάνικη, ελληνική και τσέχικη γλώσσα, ψαλώντων των μελών της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς εν Ιταλία Ρουμάνικης Ορθοδόξου Επισκοπής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς ευλόγησαν τα κόλλυβα και την Πίττα του Αγίου, ενώ η Ιερά εν Ιταλία Ρουμάνικη Ορθοδόξος Επισκοπή έλαβε ένα απότμημα των σεπτών λειψάνων του Οσίου Νικολάου του Γραίκου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιος τιμήθηκε με το άγαλμα-βραβείο της Fundazione San Nicola Greco για την διάδοση των ιδεωδών της Ορθοδοξίας στην περιοχή του Αbruzzo.

griakoy 123

griakoy 123

griakoy 123

griakoy 123

Εμφανίσεις: 302540
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: