Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 18:00

sam daniel

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη αρμόδιο για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθέριες Σαμ Μπράουνμπακ, είχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στο Βουκουρέστι.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας υποδέχθηκε θερμά τον Αμερικανό Πρεσβευτή, και τον καλωσόρισε στην Πατριαρχική Κατοικία.

Αμέσως μετά ακολούθησαν συνομιλίες, στις οποίες τον Πατριάρχη Δανιήλ, εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφωνας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Σαμ Μπράουνμπακ τόνισε ότι επισκέφθηκε την Ρουμανία εξ ονόματος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για να αναπτύξει σχέσεις με τον Ορθόδοξο κόσμο.

Επίσης ο Αμερικανός Πρεσβευτής ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και μετά την Ρουμανία θα επισκεφθεί την Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Ακόμη, ο Σαμ Μπράουνμπακ υπογράμμισε ότι με την ιδιότητά του ως πρεσβευτή της θρησκευτικής ελευθερίας σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νήφωνας εξέφρασε τη χαρά του για το άνοιγμα αυτό των ΗΠΑ, το οποίο όπως ανέφερε "μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση του Ορθοδόξου κόσμου στην σύγχρονη κοινωνία".

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές, αφορούσε τις διώξεις των Χριστιανών, όπου ο Μητροπολίτης Νήφωνας αναφέρθηκε στους Ορθοδόξους της Μέσης Ανατολής.

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο πλευρές παρουσίασαν στον Πατριάρχη Δανιήλ τα συμπεράσματα των συνομιλιών, ενώ αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά.

Φωτό: Basilica.ro

sam daniel2

Εμφανίσεις: 300291
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: