Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/11 14:32

doxologia roumania

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε πριν από λίγο στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Βουκουρέστι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τιμητική του παρουσία σε αυτό το μοναδικό γεγονός για την ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την εγκάρδια υποδοχή και τόνισε ότι: ''Είμαστε τυχεροί που ήρθαμε πάλι σε αυτή την ευλογημένη χώρα.

Να αναφερθεί ότι στον Πατριαρχικό Ναό τέθηκε σε προσκύνηση η Δεξιά Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, την οποία μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας, τονίζοντας: ''η ανέγερση του Καθεδρικού Ναού ήταν ένα όνειρο για τον Μακαριώτατο, καθώς και για όλους τους Ρουμάνους πιστούς''.

doxologia roumania2

doxologia roumania2

Εμφανίσεις: 302725
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: