Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/06 14:25

bucuresti 1

Πηγή: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου το Σεμινάριο του Τμήματος Θεολογίας της Σχολής «Πατριάρχης Ιουστινιανός» Βουκουρεστίου, με θέμα ''Αποδοχή των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου''.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 1ης επετείου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που συγκλήθηκε μεταξύ 16-26 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, μέλος της αντιπροσωπείας της Ρουμανικής Εκκλησίας που συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου.

Στο σεμινάριο Καθηγητές της Σχολής παρουσίασαν αναφορές σχετικά με τα κείμενα και τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η έναρξη των εργασιών έγινε με την ανάγνωση του μηνύματος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ από τον Πατριαρχικό Σύμβουλο π. Μιχαήλ Τίτα.

''Η Σύνοδος της Κρήτης επιβεβαίωσε ρητά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δανιήλ και συμπλήρωσε ότι: ''Η αντιπροσωπεία της Ρουμανικής Εκκλησίας συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Συνόδου και το γεγονός αυτό εκτιμήθηκε από τους παριστάμενους Αρχιερείς στην Κρήτη''.

Οι ομιλητές επίσης τόνισαν ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος δεν ήταν μία Οικουμενική Σύνοδος η οποία θα λάμβανε δογματικές αποφάσεις.

Επίσηης η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος δεν εφηύρε κάτι καινούριο, παρό μόνο επιβεβαίωσε την αλήθεια της Πίστεως της Εκκλησίας, ενώ οι αποφάσεις που πάρθηκαν αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία στον σημερινό κόσμο.

Για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο οι ομιλητές σημείωσαν πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε επαφή και διεξήγαγε διάλογο με άλλες χριστιανικές ομολογίες κατά τη διάρκεια της δεύτερης χιλιετίας.

Ακόμη σημειώθηκε ότι η επαφή και ο διάλογος με άλλες χριστιανικές ομολογίες είναι αναπόφευκτος, ακόμη και απαραίτητος λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

Τέλος να σημειωθεί ότι τις εργασίες του Σεμιναρίου παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές Θεολογίας, κληρικοί και μοναχοί.

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

bucuresti 2

Εμφανίσεις: 302793
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: