Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/02 20:41

sinaxi-3

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό Βουκουρεστίου σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2017, άρχισε τις εργασίες της η ετήσια εθνική κληρικολαϊκή σύναξη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

 Την δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ Βαρλαάμ, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Δανιήλ, Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών από όλες τις εκκλησιαστικές επαρχίες.

 Στη συνέχεια στο παρακείμενη αίθουσα συνεδριάσεων, τον λόγο έλαβε ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε τον Θεό, για το επιτελούμενο λειτουργικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εν γένει πνευματικό έργο που απεργάζεται η πρόνοια του Θεού με την πτωχή, αλλά αναγκαία συνέργεια όλων, κληρικών και λαϊκών της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

 Εξήρε την εργατικότητα και την θυσιαστική διακονία όλων των Ιεραρχών του Πατριαρχείου Ρουμανίας και ζήτησε την καθημερινή αναζωπύρωση του χαρίσματος της Ιερωσύνης από όλες τις τάξεις του Ιερού Κλήρου.

 «…Η καθημερινή τέλεση των ιερών ακολουθιών και η συχνή ιερουργία του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας, τροφοδοτεί ψυχικά και σωματικά τον κάθε κληρικό, για την ενάσκηση των υψηλών του καθηκόντων, αλλά και ζωογονεί τον κάθε πιστό της Εκκλησίας…» τόνισε σε άλλο σημείο της εισηγητικής του ομιλίας ο Μακαριώτατος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δευτερεύον, πλην όμως, μεγαλειώδες έργο της φιλανθρωπίας και κοινωνικής προνοίας, που επιτελείται από την Εκκλησία της Ρουμανίας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των ενδεών Ρουμάνων.

Μόνο από τη Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου κατά το παρελθόν έτος 2016, δαπανήθηκαν περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ, υπέρ της φιλανθρωπίας. (Αναμένονται και οι λοιπές εκκλησιαστικές επαρχίες να δώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία).

Χάραξε ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, νέες κατευθυντήριες, πνευματικές τομές και ζήτησε την ενιαία, όπου αυτό είναι δυνατόν, πορεία του πνευματικού έργου της Εκκλησίας.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς, που αγαπούν την Εκκλησία και εργάζονται εντός αυτής και δια την Χριστώ ενότητά της.

Οι εργασίες της Εθνικής Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με εισηγήσεις Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών.

sinaxi-4

sinaxi-5

sinaxi-6

Εμφανίσεις: 303782
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: