Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/01 18:22

presvis-rumania-2

Πηγή: Romfea.gr


Τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο Έλληνας Πρέσβης στη Ρουμανία κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επέμειναν στην ανάγκη προώθησης των Χριστιανικών αξιών στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, μέσα από προγράμματα συνεργασίας και μέσω μιας κοινής ισχυρής στάση, αποφεύγοντας παράλληλα την ατομικιστική απομόνωση και την παγκοσμιοποιητική διάλυση της ταυτότητας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε να ξεπεραστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις που δημιουργούνται από το μεταναστευτικό.

Επίσης ο Έλληνας Πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί Μονές και Ναούς στη Ρουμανία, καθώς και την ετοιμότητά του να υποστηρίξει προσκυνήματα που διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Προσκυνηματικό Οργανισμό του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Από την πλευρά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς των δύο Εκκλησιών αλλά και των λαών, και εξήρε την ποιμαντική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την ανθρωπιστική του δράση και αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στην μέριμνα της Εκκλησίας της Ρουμανίας για την εκτέλεση διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων μέσα από τα 800 φιλανθρωπικά ιδρύματά της.

presvis-rumania-1

Εμφανίσεις: 303455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: